Nie jestem piwoszem ale bywając w różnych miastach chętnie korzystam z tego typu barów ,np. w Koloni widziałem prawie identyczne budki z kiełbaskami i piwem umieszczone kilka kroków od katedry ku zadowoleniu odwiedzających takie miasta czy miasteczka turystów, dlatego nie rozumię co wam przeszkadza ten tzw. kurnik.
W Krakowie gdzie mieszkalem przez ostatnie 10 lat tez sa podobne "obiekty". We Wroclawiu rowniez i pewnie w wielu innych miejscach. Natomiast Bystrzyca to nie Krakow ani Kolonia. Troche inna charakterystyka miasta, inni klienci. Nie napisalem, ze mam cos przeciwko Kurnikowi tylko ze miejsce nie jest trafione.
Co do inwestycji to juz problem wlasciciela bo chyba nie liczyl na to ze taka prowizorka bedzie stala tam po wsze czasy. Druga sprawa ze nie wydaje mi sie aby jakims wielkim problemem byla zmiana lokalizacji "kurnika". Przeciez to mozna przewiezc w calosci w kazde inne miejsce. Chociazby na parking kolo Netto lub gdziekolwiek indziej.
_________________ Theres someone in my head but its not me.
Dziwi mnie fakt ,że władze miasta pozwoliły postawić ogródek piwny w tym miejscu a teraz gdy facet zainwestował niemałe pieniądze chcą go wykurzyć.
Przecież nie umawiali się tylko "na słowo", musi mieć jakąś umowę, itp., w której ma określone daty oraz ew. kary za zerwanie umowy. Nie sądzę, żeby władze mogły go wysadzić z dnia na dzień, bez słowa wyjaśnienia.
Powróci, powróci , rozmawiałem wczoraj z włascicielem, jesli tyko rewitalizacja rynku nie ruszy(a chyba na to narazie sie nie zanosi) to powróci, ale bedzie stała blizej apteki.
Wysłany: 2010-03-13, 10:51
Zastanawiam się , czy na poprzednie miejsce powrócą kwietniki i ławki , bo z opinii ludzi starszych którzy na nich przesiadywali , wiem że poprzednia lokalizacja była lepsza ze względu na większe nasłonecznienie
_________________ "Niewiele jest rzeczy, które wyrządziły światu tyle szkód, co przekonanie różnych jednostek czy grup, że tylko oni są wyłącznymi posiadaczami prawdy." I. Berlin
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum